На 29.01.2020  г. в сградата на Европейската комисия в София

...
На 29.01.2020  г. в сградата на Европейската комисия в София
Коментари Харесай

Патентно ведомство с награда „Най-добро обслужване на гражданите“

На 29.01.2020  година в постройката на Европейската комисия в София Патентно ведомство на Република България получи премията в категория „ Най-добро обслужване на жителите “. Церемонията по връчването на " Годишните награди за държавните институции - положителните образци " се организира под патронажа на Европейския парламент. Призът беше връчен на заместник-председателите на ведомството - доктор Давид Сукалински и доктор Офелия Цонкова.

Това е втора премия за Патентно ведомство от фондация „ Граждани против бюрокрацията “. През 2018 година Ведомството бе отличено в категория „ Най-добра електронна услуга “.  

Фондация „ Граждани против бюрокрацията “ присъжда за четвърта поредна година награди на държавни институции, които работят безапелационно за понижаване на административната тежест и потреблението на хартия. Фондацията е основана през 2015 година с съществена цел понижаване на бюрократичната тежест над жителите и бизнеса.  
 Давид Сукалински Патентно ведомство
Д-р Д-р Давид Сукалински

Патентно ведомство на Република България, като националния държавен орган за правна протекция на обектите на индустриалната благосъстоятелност, се старае непрестанно да усъвършенства своето административно обслужване и продължава да надгражда своите софтуерните услуги и системи, водено от концепцията да подкрепя оптимално заинтригуваните страни, жителите и бизнеса. Порталът на ведомството все още дава 44 електронни услуги, свързани с марки, географски означения, дизайни, патенти, документи за спомагателна отбрана, потребни модели, сортове и породи животни, и др.-->

През последните 5 години тези услуги са употребени над 30 000 пъти от клиентите на ведомството, което съставлява близо 56% от общия брой декларирани услуги за този интервал. През миналата 2019 година бяха осъществени 3 нови електронни услуги – вписване на потребен модел, издаване на патент за откритие и обезпечаване на правно деяние и краткотрайна протекция за eвропейски патент.  

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР